Sulc
Právě na Silvestra sulc připravuji téměř každý rok, bez něj by to nebylo ono. Nutno říct, že je tato lahůdka velice zdravá, neboť obsahuje velké množství kolagenu. To ocení především dříve narození, kteří začínají mít problémy s klouby.
Suroviny:
500 g vepřové plece
1 menší vepřové koleno
3–4 vepřové nožičky
1 mrkev
1 cibule
¼ malého celeru
2 bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
150 ml octa
sůl
Postup:
Nožičky a koleno přesekneme a spolu s masem dobře omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a pod poklicí vaříme asi 40 minut.
Potom přidáme vepřovou plec, ocet, koření, očištěnou zeleninu a vše uvaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a necháme trochu prochladnout.
Maso vykostíme a spolu se zeleninou nakrájíme na drobné kostičky. Vložíme do skleněné mísy nebo tvořítka a zalijeme scezeným vývarem, z jehož povrchu jsme odstranili tuk. V chladu necháme ztuhnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.