Špagety s tuňákovou omáčkou. Vyzkoušejte recept, pocházející ze Slovinska
Recept pochází od paní Sovičové. Je to Slovinka, žijící ve městě Radizel na severovýchodě země. A je to navíc excelentní kuchařka.
Špagety uvaříme podle návodu a než se uvaří, stačíme v pohodě připravit skvělou tuňákovou omáčku.
- 500 g suchých špaget
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
- 1 cibule, 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic mléka
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a na oleji krátce opražíme. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme tuňáka, promícháme a přilijeme mléko. Jakmile se mléko odpaří, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a oregano. Chvilku necháme povařit.
Nakonec, je-li potřeba, dosolíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dál už nevaříme.
Omáčku podáváme s vařenými špagetami. Můžeme doplnit saláty z čerstvé nebo sterilované zeleniny. Přejeme vám dobrou chuť.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka