Silvestrovské pomazánky
Pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jimi zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mís.
Uherská pěna
Ingredience
- 175 g uherského salámu
- 200 g másla
- 140 g taveného sýra
Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.
Játrová pěna
Ingredience
- 300 g játrové paštiky (játrový sýr)
- 150 g másla
- cca 50 ml sladké smetany
- mletý pepř, sůl
Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.
Šlehaný sýr Niva
Ingredience
- 320 g sýra Niva
- 150 g másla
- cca 50 ml mléka
Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.