Rybí filé se zeleninou a bramborami
Velmi jednoduchá příprava ryby. Tento recept je rychlý a chutný, navíc v něm využijeme i sezónní zeleninu. Pokrm, který je vhodný jako lehký letní oběd či večeře, který snadno připravíte i v páře.
- 400 g rybího filé
- 2 vyzrálá rajčata
- 1 paprika
- 100 g žampiónů
- 1 menší pórek
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce nastrouhaného sýra
- mletý pepř. sůl
- 500 g brambor
- 70 g másla
- 1 vrchovatá lžíce najemno nakrájených oblíbených bylinek (bazalka, petrželka, pažitka, tymián, saturejka)
Rybí filé omyjeme a osušíme. Použijeme-li mraženou rybu, nerozmrazujeme ji.
Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme.
Rajčata a žampióny na plátky, papriku a pórek na kolečka.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o síle cca 3 mm. Nové brambory neloupeme, necháme je ve slupce.
Rybu vložíme do pekáče, nebo zapékací mísy, osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem a poklademe připravenou zeleninou a žampióny.
Brambory mírně osolíme a naskládáme kolem obložené ryby po obvodu nádoby. Podlijeme velmi malým množstvím vody, pokapeme rozpuštěným máslem, přiklopíme poklicí a ve středně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C přibližně 35–40 minut.
Hotový pokrm vyjmeme, rozdělíme na porce a brambory posypeme strouhaným sýrem a najemno nakrájenými bylinkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.