Pomerančová bábovka

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

5 vajec
200 g jemného krystalového cukru
1 větší pomeranč
200 g hladké mouky
40 g bramborové moučky nebo1 vanilkový puding
¾ kypřícího prášku do pečiva
100 – 120 ml vody
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup:

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme pomerančovou šťávu a kůru z dobře omytého pomeranče. Po důkladném vyšlehání vmícháme mouku s kypřícím práškem, ve vodě rozmíchanou bramborovou moučkou nebo pudingem a vše spojíme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C cca 40 minut.

Celková doba přípravy je cca 1,5 hodiny.