Mouřenínské pusinky
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
2 bílky
120 g moučkového cukru
120 g lískových oříšků
50 g čokolády na vaření
Postup:
Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Lehce vmícháme mleté lískové oříšky a strouhanou čokoládu. Lžičkou tvoříme malé hromádky a pečeme v mírně vyhřáté troubě na plechu, vyloženým pečícím papírem. Ještě teplé pusinky sundáme z plechu a po vychladnutí uložíme.
Doba potřebná k rozležení: 3 dny.
Kokosové pusinky (vhodné pro bezlepkovou dietu)
Suroviny:
5 bílků
300 g cukru krupice
250 g kokosové moučky
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vešleháme cukr. Nádobu se sněhem postavíme do vodní lázně a stále prošleháváme, dokud sníh není teplý a hedvábně lesklý. Potom nádobu se sněhem vyjmeme z vodní lázně a do prochladlého lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech, vyložený pečícím papírem, klademe lžičkou malé hromádky sněhové směsi. V mírně vyhřáté troubě sušíme skoro hodinu. Ještě teplé pusinky sundáme z plechu a po vychladnutí uložíme.
Doba potřebná k rozležení: 3 dny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.