Masová haše s vejcem
Výhodně a výborně zužitkované masové zbytky, ze kterých se rázem stane velmi chutný pokrm. Je samozřejmě nutné, aby v hašé bylo více masa než pečiva.
- 300 g vařeného masa (telecí, hovězí, vepřové) nebo zbytky pečení
- 1–2 housky nebo rohlíky
- 50 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- masový vývar
- mletý pepř
- sůl
- 4 vejce
Ve studené vodě namočené housky nebo rohlíky vymačkáme a spolu s masem jemně umeleme.
Nakrájenou cibuli v rozpáleném másle osmažíme, zasypeme moukou a slabě osmahneme. Přidáme mleté maso s pečivem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře promícháme. Za stálého míchání dusíme cca 20 minut.
Haši musí být vláčné a nelepivé. Do žádoucí hustoty můžeme přilít vývar.
Haši úhledně upravíme na talíř, navrch položíme sázené vejce.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané pažitkou či petrželkou, maštěné máslem, kyselá okurka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka