Letní bramborový salát
Lahodný salát připravíme též ze stejného dílu vařených brambor a křehkých jablíček, které jsme předem oloupali, odstranili jádřince a nakrájeli na plátky. Vynecháme cibuli a ostatní postup je stejný.
- Suroviny na salát: 750 g brambor
- 2 nakládané okurky
- 1 cibule
- 1 svazek ředkviček
- 1 vejce uvařené natvrdo
- pažitka
- Suroviny na zálivku: 1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce vinného nebo jablečného octa
- 2 lžíce kvalitního oleje
- 1 lžička cukru
- mletý pepř, sůl
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a spolu s okurkami, očištěnými ředkvičkami a cibulí nakrájíme na plátky.
Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou z uvedených surovin, které v hrnku rozkvedláme.
Salát lehce promícháme a necháme rozležet. Před podáváním posypeme povrch salátu nahrubo nastrouhaným natvrdo uvařeným vejcem a nakrájenou pažitkou.
Podáváme k pečenému masu, rybám, řízkům, minutkám, apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.