Kedlubnová polévka. Půlhodinka u sporáku a máte skvělou zdravou pochoutku
Na této polévce si určitě pochutnáte. A zaručeně se stane, krom kedlubnového zelí, či zadělávaných kedlubnů, oblíbeným pokrmem vaší kuchyně.
Ingredience
- 1 větší kedluben cca 350 g
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 2 – 3 brambory
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 200 ml smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- ocet, petrželka, sůl
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný a na nudličky nakrájený kedluben. Chvilku podusíme. Pak zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, koření, osolíme a pod poličkou vaříme do měkka. To trvá cca 15 minut. Potom odstraníme koření a polévku zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou mouku, podle chuti můžeme okyselit octem. Krátce povaříme. Před podáváním polévku posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.