Je spousta možností jak si připravit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa vás nikdy nezklamou
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. A náplň můžete různě obměňovat.
Suroviny:
vykostěná kuřecí prsa, mozzarella, cherry rajčata - mohou být i sušená, olivový olej, bazalka, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí prsa očistíme a ostrým nožem do nich uděláme zářezy, hluboké asi do tří čtvrtin tloušťky masa.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, rajčata rozřízneme na poloviny.
Maso potřeme olejem a každou štěrbinu vyplníme plátkem mozzarelly, polovinou rajčete a lístkem bazalky.
Osolíme, opepříme.
Prsa poklademe na plech, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme asi 30 minut, v závislosti na jejich velikosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.