Soutěž o nejlepší zvěřinový kotlíkový guláš při Dni s myslivci na Stříbrném rybníce v Hradci Králové
Tým Českého rozhlasu Hradec Králové se také zúčastnil soutěže o nejlepší zvěřinový kotlíkový guláš při Dni s myslivci na Stříbrním rybníce v Hradci Králové. S láskou jsme navařili kotel guláše! Jedinou povolenou - dopředu připravenou surovinou - byl vývar!
A jak lidem chutnal rozhlasový guláš? Poslechněte si v hodinovém přenosu pořadu Vaříme s Habadějem!
Související
-
Den s myslivci a celý Hradec bude vonět kotlíkovým zvěřinovým gulášem! Přijďte na Stříbrňák ochutnat
Den s myslivci je další krásnou akcí, kterou připravují Městské lesy Hradec Králové. Konat se bude v sobotu 14. října v areálu hradeckého Stříbrného rybníka.
-
Guláš z hlívy ústřičné. Zdravý a jednoduchý pokrm, na kterém si jistě pochutnají nejen vegetariáni
Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou? Slovo je odvozeno z maďarského „gulya" (stádo hovězího dobytka).
-
Máte tolik cuket, že už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte cuketový guláš s klobásou a nebudete litovat
Dnes sáhneme po cuketě, protože se jí na našich zahrádkách opravdu hodně urodilo. Počátky jejího pěstování a zpracování sahají až do sedmi tisíc let před naším letopočtem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.