Hermelínové variace. Připravte něco nového na oslavu nebo večírek
Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá.
- 2 ks sýra Hermelín
- Na základ náplně: 100 g Lučiny
- 100 g měkkého taveného sýr
- 1 – 2 lžíce zakysané smetany
- Do náplně č. 1: lžička naloženého zeleného pepře
- 1 lžička kaparů
- 50 g salámu typu Herkules
- petrželka
- sůl
- Do náplně č. 2: 1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa
Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.
Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak. Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.
Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.
Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka