Čtyři druhy masa a spoustu zeleniny. Uvařte opravdu silnou polévku
Možná se vám tato polévka může zdát trochu přemrštěná v množství použitých surovin. Ale až ji uvaříte a ochutnáte, zjistíte, že je velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát.
Ingredience
- 500 g zadního hovězího masa
- 250 g vepřového srdce
- 100 g vepřových jater
- 120 g uzeného bůčku
- 250 g kořenové zeleniny
- květák, pór, kapusta
- sůl
Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka