Čtyři druhy masa a spoustu zeleniny. Uvařte opravdu silnou polévku
Možná se vám tato polévka může zdát trochu přemrštěná v množství použitých surovin. Ale až ji uvaříte a ochutnáte, zjistíte, že je velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát.
- 500 g zadního hovězího masa
- 250 g vepřového srdce
- 100 g vepřových jater
- 120 g uzeného bůčku
- 250 g kořenové zeleniny
- květák, pór, kapusta
- sůl
Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.