Zeleninové ragú (Řecko)
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
250 g lilku
250 g čerstvých fazolek
250 g tykviček
250 g brambor
250 g rajčat
2 větší cibule
2 zelené papriky
½ lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
vývar
petrželka
mletý pepř
sůl
Postup:
Všechnu zeleninu dobře omyjeme, brambory a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme stopky a zrníčka. Fazolky překrojíme na polovinu, brambory a tykvičky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm, cibuli a rajčata na kolečka a papriky na nudličky.
Vše střídavě naskládáme do zapékací misky nebo pekáče, zalijeme šálkem vývaru, mírně osladíme, osolíme a opepříme, posypeme najemno nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a ve středně vyhřáté troubě pečeme při cca 150 °C asi 1 - 1,5 hodiny.
Podáváme s bílým pečivem.
Celková doba přípravy: cca 2 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.