Zahradní bramborový salát
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 6 porcí:
10 vařených brambor střední velikosti
1 menší salátová okurka
100-150 g ementálu
1 větší jablko
1 citrón
2 jarní cibulky i s natí
150- 200 g vařeného hovězího masa
200 ml zakysané smetany
2 polévkové lžíce majonézy
hrst nasekaného kopru
mletý pepř
sůl
Suroviny na náplň:
Postup:
Uvařené brambory necháme vychladnout. Oloupané jablko zbavíme jádřince, nakrájíme ho na kostičky a pokapeme citrónovou šťávou. Okurku a cibuli očistíme a spolu s oloupanými bramborami, sýrem a studeným vařeným masem nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a promícháme se smetanovou zálivkou, kterou jsme připravili smícháním smetany a majonézy.
Vše dobře promícháme a necháme v chladničce rozležet. Před podáváním posypeme najemno nakrájeným koprem.
Podáváme jako lehký oběd či večeři, vynikající je ke grilovaným a přírodním masům.
Celková doba přípravy je 90 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.