Zabijačková polévka z jelit
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
2 kroupová jelítka
1 cibule
1 lžíce sádla
150 g vařených krup
1,5 l masového vývaru
4 stroužky česneku
majoránka, mletý pepř, sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova. Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře rozmícháme a podusíme 5 minut.
Pak dolijeme vývar, vložíme vařené kroupy, přivedeme k varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, dále již nevaříme.
Celková doba přípravy: cca 25 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.