Velikonoční ořechová roláda se zakysanou smetanou

podle paní Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

6 vajec
6 lžic moučkového cukru
9 lžic mletých vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa

Suroviny na náplň:

500 ml husté kysané smetany
3 lžíce cukru
1 lžíce rumu

Suroviny na ozdobu:

250 ml šlehačky
drobná velikonoční vajíčka čokoládová nebo dražé

Postup:

Žloutky a cukr našleháme, přidáme ořechy, kypřicí prášek, vanilkový cukr, kakao a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto namažeme na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut při 175 °C. Ještě horké srolujeme i s papírem.

Když roláda úplně vystydne, rozbalíme ji, papír sloupneme, na těsto namažeme smetanovou náplň a opět stočíme do rolády. V chladničce necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout. Potom roládu potřeme dotuha ušlehanou šlehačkou a ozdobíme drobnými dražé nebo čokoládovými vajíčky.