Třešňový nebo višňový nářez
Třešně nebo višně jsou ovoce, které z našich zahrádek i jídelníčků pomalu mizí. Pokud je však doma máte, využijte je a vyzkoušejte recept na třešňový nářez.
Suroviny na 4 porce:
500 g tmavých zralých třešní nebo
1 větší sklenice višňového kompotu (720 ml)
3 vejce
400 g měkkého tvarohu
4 polévkové lžíce pískového cukru
3 housky nebo rohlíky
100 ml mléka
špetka soli
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče
Postup:
Nejprve nakrájíme rohlíky na drobné kostičky a přelijeme je mlékem. Promícháme a necháme chvilku stát, aby se mléko vsáklo.
Oprané a stopek zbavené třešně či kompotované višně dáme na síto a necháme je okapat.
Tvaroh utřeme se žloutky a cukrem, přidáme nasáklé rohlíky, okapané ovoce a tuhý sníh ze tří bílků.
Vše dobře, ale zlehka promícháme, a touto směsí naplníme máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč nebo zapékací mísu.
V předehřáté troubě pečeme při cca 160 °C 40 minut.
Nákyp nakrájíme na porce a podáváme teplý nebo studený.
Celková doba přípravy vám potrvá nejdéle 45 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka