Špagety s červenou omáčkou
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
500 g špaget
1 lžička másla
sůl
Suroviny na omáčku:
250 g mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží)
1 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
100 g rajčatového protlaku
mletý pepř
sůl
Na posypání:
100 g nastrouhaného sýra typu eidamská cihla
Postup:
Cibulku nakrájíme na kolečka a v rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, utřený česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme 15 minut.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáváme pozor, abychom je nepřevařili, musí zůstat „al dente“. Scezené promastíme malým množstvím čerstvého másla. Každou porci špaget polijeme „červenou omáčkou“ a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.
Celková doba přípravy: 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.