Smetanová omáčka se ztracenými vejci
podle Mirky Kuntzmannové.
Staroplzeňský recept
Suroviny na 4 - 6 porcí:
- 500 ml vody
- 500 ml kysané smetany
- 6 vajec
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- ocet
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- kopr
Postup:
Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou moukou. Omáčku přivedeme k varu a opatrně do ní rozklepneme čerstvá vejce tak, aby zůstala pohromadě, a uvaříme je na hniličku, tj. asi 4 minuty.
Hotový pokrm můžeme ochutit najemno nakrájeným koprem.
Doporučená příloha: brambory na loupačku nebo pečivo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.