Restovaná játra (z čínské kuchyně)
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
400 g vepřových jater
1 stroužek česneku
1 lžíce máčeného škrobu
3 lžíce sádla
2 – 3 žampióny
1 malý pórek
1 lžička sójové omáčky
špetka glutasolu
vývar
1 lžička oleje
sůl
Postup:
Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se solí a utřeným česnekem, obalíme v máčeném škrobu a prudce na rozpáleném sádle osmahneme. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený pórek, dobře zamícháme a zmírníme teplotu.
Zastříkneme sójovou omáčkou, přidáme glutasol a podle potřeby přilijeme vývar. Rychle dohotovíme, zakápneme olejem, přendáme na teplou mísu a podáváme s rýží.
Celková doba přípravy cca 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.