Rajčata plněná sýrovým krémem
Rychlá a osvěžující letní večeře nebo předkrm. K přípravě tohoto pokrmu vybíráme rajčata pevná, ale dobře vyzrálá, chuťově plná. Jen tak bude pokrm takovým, jakým má být. Můžeme využít rajčata z vlastní sklizně, protože takto upravená, nejlíp chutnají rajčata česká.
Suroviny na 4 porce:
12 rajčat střední velikosti
200 g plísňového sýra
70 g másla
2-3 lžíce zakysané smetany
30 g opražených jader lískových oříšků
petrželka
Změklé máslo, nastrouhaný sýr a smetanu vyšleháme do pěny. Dobře vyzrálá, ale pevná rajčata přespříč rozřízneme tak, aby horní díl představoval maximálně jednu třetinu. Z větších částí rajčete opatrně vydlabeme dužinu se zrníčky a vnitřek naplníme připraveným krémem.
Tip: K plnění můžeme použít sáček s ozdobnou trubičkou.
Povrch krému posypeme nahrubo nasekanými opraženými lískovými oříšky. Spodky naplněných rajčat přiklopíme jejich seříznutými vršky a ozdobíme petrželkou.
Podáváme vychlazené. Vhodnou přílohou je tmavý chléb nebo jiné pečivo.
Celková doba přípravy je 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka