Pohankový salát

Pohanka zase v jiném podání, trochu neobvyklém. Tento salát je však velice lahodný, jednoduchý a zdravý.

Suroviny:

0,5 kg uvařené pohanky
1 velká vařená červená řepa
1 středně velký pór
50- 100 g rukoly

Suroviny na zálivku:

balzamikový ocet
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

Vařenou, dobře vychladlou pohanku dáme do větší porcelánové nebo skleněné mísy. Přidáme na tenká kolečka nakrájený očištěný pór a na rovnoměrné kousky nakrájenou vychladlou vařenou červenou řepu. Zakapeme zálivkou, připravenou rozmícháním oleje a octa, soli a mletého pepře. Množství ingrediencí volíme podle chuti.

Na závěr přidáme opranou a okapanou rukolu. Vše dobře, ale opatrně promícháme.

Obměna:

Místo oleje můžeme na zálivku použít kysanou smetanu. Tu před použitím dobře rozmícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Smetanovou zálivkou přelijeme salát až těsně před podáváním.

Pohankový salát podle receptu Mirky Kuntzmannové

Celková doba přípravy: cca 1 hodina.