Pohankový salát
Pohanka zase v jiném podání, trochu neobvyklém. Tento salát je však velice lahodný, jednoduchý a zdravý.
Suroviny:
0,5 kg uvařené pohanky
1 velká vařená červená řepa
1 středně velký pór
50- 100 g rukoly
Suroviny na zálivku:
balzamikový ocet
olivový olej
mletý pepř
sůl
Postup:
Vařenou, dobře vychladlou pohanku dáme do větší porcelánové nebo skleněné mísy. Přidáme na tenká kolečka nakrájený očištěný pór a na rovnoměrné kousky nakrájenou vychladlou vařenou červenou řepu. Zakapeme zálivkou, připravenou rozmícháním oleje a octa, soli a mletého pepře. Množství ingrediencí volíme podle chuti.
Na závěr přidáme opranou a okapanou rukolu. Vše dobře, ale opatrně promícháme.
Obměna:
Místo oleje můžeme na zálivku použít kysanou smetanu. Tu před použitím dobře rozmícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Smetanovou zálivkou přelijeme salát až těsně před podáváním.
Celková doba přípravy: cca 1 hodina.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.