Plněný hermelín
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 2 ks sýra Hermelín
- 100 g Lučiny
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 1 lžička naloženého zeleného pepře
- 1 lžička kaparů
- 50 g salámu typu Herkules
- 1 lžička oleje
- petrželka
- sůl
Postup:
Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Lučinu, pomazánkové máslo a olej našleháme. Salám, vydlabaný vnitřek sýrů kapary, zelený pepř a petrželku jemně nakrájíme a vmícháme do našlehané hmoty. Podle chuti osolíme. Hermelínové misky naplníme připravenou pomazánkou. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Poznámka: místo sýru Hermelín lze použít též sýr Vltavín, obě varianty jsou vynikající.
Celková doba přípravy cca 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.