Pečené baby kuřátko. V kombinaci s těstovinami je dokonalé

Baby kuřátko je velmi křehké a jemné. Ořechy a sušená rajčata v těstovinách dodávají pokrmu lehkou pikantnost. Petrželka je třešničkou na dortu.

Ingredience
  • 1 baby kuřátko
  • 30 g másla
  • kmín
  • sůl
  • 250 g těstovin
  • 70 g sušených rajčat, naložených v oleji
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • petrželka

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme zevně i uvnitř a pokmínujeme. Vložíme ho do pekáče s rozehřátým máslem, podlijeme malým množstvím vody a přikryté podusíme 15 minut. Potom odstraníme poklici, pekáč s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C do měkka. Během pečení kuře obracíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Měkké, ale nerozvařené scedíme a okapané vložíme do výpeku z kuřete. Přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaná jádra vlašských ořechů, posypeme nakrájenou petrželkou a promícháme.

Na jednu osobu je počítaná ½ baby kuřátka. Vhodným doplňkem jsou saláty z čerstvé nebo nakládané zeleniny.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko