Kuře na italský způsob
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 8 ks horních kuřecích stehen
- 50 g másla
- 250 ml šlehačky
- sůl
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup:
Porce kuřete otřeme vlhkým ubrouskem, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do něj obalená stehna, zalijeme šlehačkou a pod poklicí pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180° C cca 25 minut. Po této době sundáme poklici a dopékáme 20 minut. Hotové kuře má zlatavou barvu.
Doporučená příloha: brambory v různých úpravách, dušená zelenina, čerstvá zelenina, kompoty
Celková doba přípravy je 1 až 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.