Klárčiny utopenci z Bohů
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
½ - 1 kg cibule
2 kg kloboučků menších pevných hřibovitých hub
Suroviny na nálev:
1 l vody
½ l octa
15 kuliček pepře
15 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 hřebíček
1 polévkovou lžíci soli
3 lžíce oleje
Postup:
Z uvedených surovin uvaříme nálev, do vařícího vložíme očištěné kloboučky hub a cca 10 minut povaříme. Potom houby vyjmeme a do nálevu přidáme olej a už jen necháme přejít varem.
Na dno sklenic dáme vrstvu na silnější plátky nakrájené cibule, vrstvu hub, a takto střídáme, až jsou sklenice plné. Zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Studené uložíme do lednice. Konzumovat lze za dva až tři dny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.