Klárčiny utopenci z Bohů

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

½ - 1 kg cibule
2 kg kloboučků menších pevných hřibovitých hub

Suroviny na nálev:

1 l vody
½ l octa
15 kuliček pepře
15 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 hřebíček
1 polévkovou lžíci soli
3 lžíce oleje

Postup:

Z uvedených surovin uvaříme nálev, do vařícího vložíme očištěné kloboučky hub a cca 10 minut povaříme. Potom houby vyjmeme a do nálevu přidáme olej a už jen necháme přejít varem.

Na dno sklenic dáme vrstvu na silnější plátky nakrájené cibule, vrstvu hub, a takto střídáme, až jsou sklenice plné. Zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a necháme vychladnout.

Studené uložíme do lednice. Konzumovat lze za dva až tři dny.