Játra po myslivecku
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
650 g vepřových jater
70 g uzené slaniny
1 cibule
1 lžíce polohrubé nebo hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
200 ml vývaru
100 ml kysané smetany
4 lžíce brusinkového džemu
4 listy hlávkového salátu
olej
3- 4 jalovčinky
mletý pepř
sůl
Postup:
Játra ponecháme vcelku, pokud je třeba odblaníme je, očistíme, omyjeme, osušíme a protáhneme proužky slaniny. Prošpikovaná játra opepříme a posypeme rozdrcenými jalovčinkami a potřeme hořčicí. Nesolíme!!!
V horkém oleji je prudce ze všech stran opečeme. Opečená vyjmeme, ve výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli, na ni vrátíme opečená játra, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Výpek zasypeme malým množstvím mouky, přidáme smetanu a necháme přejít var.
Omáčku přecedíme, osolíme, játra nakrájíme na porce a podáváme s žemlovými noky. Každou porci ozdobíme omytým listem hlávkového salátu s kopečkem brusinkového džemu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka