Ďábelské vepřové
podle Mirky Kuntzmannové.
Základní suroviny na 4 porce:
- 4 plátky z vepřové krkovice bez kosti
- 2 lžíce sádla
- sůl
Suroviny na marinádu:
- 2 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce majoránky
Postup:
Do rozšlehaných vajec vmícháme kečup, solamyl, utřený česnek, sladkou papriku, chilli, a majoránku a dobře promícháme. Do této směsi naložíme nejméně na 3 hodiny naklepané a osolené maso.
V pánvi rozpálíme sádlo a připravené marinované maso na něm z obou stran opečeme. Na opečeném mase se utvoří pikantní krusta.
Doporučená příloha: brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina
Celková doba je přípravy přibližně 30 minut. K této době je nutné přičíst i doba potřebná k marinování.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.