Ďábelské tousty
Výborná pomazánka, pro kterou je nyní vhodná doba k její přípravě. Na trhu je dostatek vyzrálých rajčat a paprik. Někdo jistě použije zeleninu z vlastních zdrojů.
V zimě se zásoba této výborné pikantní pomazánky bude jistě hodit. V chladném počasí dovede i zahřát.
Suroviny na 5,5 kilogramů pomazánky:
2 kg bílých paprik
2 kg dobře vyzrálých rajčat
2 kg mletého masa (1:1 vepřové a hovězí)
5 velkých cibulí
1 hlavička česneku
4 feferonky
1 balíček přípravku na nakládání zeleniny a okurek bez koření (Deko)
Postup:
Rajčata ponoříme do vařící vody a oloupeme je. Papriky omyjeme, osušíme
a odstraníme z nich semínka a stopky, stejně tak i z feferonek, česnek a cibuli oloupeme.
Všechnu zeleninu umeleme na masovém strojku a promícháme s přípravkem na nakládání zeleniny, ze kterého jsme odstranili koření. Pod poklicí dusíme 20 minut.
Pak přidáme mleté maso, dobře promícháme a dusíme ještě 1 hodinu, až se téměř všechna voda vydusí.
Ještě horkou směs plníme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 85 °C.
Tuto směs mažeme na čerstvé křupavé topinky.
Celková doba přípravy pomazánky zabere přibližně 3 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.