Bažant pečený ve slanině
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 1 bažant o hmotnosti cca 1200 g
- 300 g slaniny, nakrájené na plátky
- 50 g másla
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Vykuchaného, omytého a osušeného bažanta osolíme, opeříme a celého obalíme plátky slaniny. Ovážeme provázkem, vložíme do pekáče, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odstraníme provázek a bažanta naporcujeme.
Doporučená příloha: jemný žemlový knedlík nebo dušené červené zelí.
Celková doba přípravy je cca 2 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka