Tataráček z lososa
Italská kuchyně u Čechů vyhrává na celé čáře. Jídla obsahují velké množství ryb, mořských plodů, zeleniny a čerstvých bylinek. Jak se vaří v Itálii, si můžete jednoduše vyzkoušet i doma. Tento týden pro vás připravil recepty Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.
Suroviny:
320 g masa z čerstvého lososa
50 g černých oliv bez pecky
1 červená cibule
extra panenský olivový olej
mořská sůl
barevný drcený pepř
1 polévková lžíce čerstvého pesta
rukola na ozdobu
bruskety - bagety
Postup:
1. Očištěné maso z lososa pokrájejte a rozsekejte větším ostrým nožem. Vmíchejte ostatní ingredience.
2. Olivy můžete pokrájet, nebo nechat celé.
3. Ozdobte rukolou a podávejte se světlou bagetou.
4. Servírujte vlažné, nebo krátce vychlaďte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.