Střízlivá Piňa Colada podle receptu Filipa Říhy
I bez alkoholu můžete cítit party na jazyku! Tu hlavní chuť v Piňa Coladě totiž dělá kombinace kokosu a ananasu. A s opravdovým kokosem rum není ani potřeba! Recept pro nás připravil Filip Říha, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti FreshBedýnky.
Ingredience:
kokosová voda a maso z jednoho mladého kokosu
100 g ananasu
2 zralé banány
2 g vanilky
mučenka
špetka soli
200ml filtrované vody
Mučenka pochází z amerického kontinentu, můžete najít kolem 500 druhů. Jsou to nejčastěji popínavé liány s jedlými plody, které se těší značné oblibě. Na našem trhu ji můžete sehnat pod názvem maracuja. Její šťáva se používá i jako dochucovadlo džusů nebo exotických koktejlů.
Postup:
1. Všechno dohromady rozmixujte.
2. Nápoj ozdobte kouskem ananasu a můžete podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.