Roštěnky na tymiánu
Hovězí je spolu s vepřovým masem nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku, nakrájené na plátky, na drobné kousky nebo mleté. My si dnes připravíme roštěnky na tymiánu podle receptu Andrey Brzobohaté ze sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
3/4 kg zadního hovězího
tymián, mletá paprika
cibule
žampiony
bujon bez glutamátu
Postup:
1. Maso nakrájejte na plátky a obalte v hladké mouce. Opečte na pánvičce.
2. Do papiňáku dejte olej a cibulku osmahněte dozlatova.
3. Přidejte tymián, papriku, maso a bujon a podlijte vodou. Vařte asi 20 minut a podávejte s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.