Mladý pórek à la chřest
Lehké a rychlé jídlo z pórku? Vyzkoušejte recept z Kuchařky první republiky. Není nic jednoduššího!
Suroviny:
10 mladých pórků
sůl
kousek másla
strouhanka
nové brambory
Postup:
1. Pórky svažte do svazečků a uvařte je ve vroucí osolené vodě s kouskem másla doměkka, asi 15 minut. Vodu pak ihned slijte, jinak by měl pórek příliš cibulovou chuť.
2. Uvařený pórek dejte na nahřátou podávací mísu, přelijte rozpuštěným máslem a posypte strouhankou, nasucho dozlatova orestovanou.
3. Podávejte s novými vařenými bramborami a ihned neste na stůl.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.