Metyja s povidly sypaná mákem
Metyja je typické rychlé jídlo, které se na Valašsku připravuje už léta. Recept připravil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.
Suroviny:
300 g uvařných brambor
cukr moučka podle chuti
1 lžíce mletého máku
50g másla
2 lžíce povidel
Postup:
1. Brambory rozmačkejte s cukrem a rozpuštěným máslem.
2. Potřete povidly, posypte mákem a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.