Marinovaná vepřová žebírka
Inspiraci z valašského regionu hledá při vaření šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík. Rád spojuje prvky moderní gastronomie s tradičními krajovými recepturami. Tentokrát si pro vás připravil recept na marinovaná žebírka.
Suroviny:
800 g vepřových žebírek
sůl, pepř, mletá paprika
rozmarýn, tymián
česnek
kečup
Postup:
1. Vepřová žebírka opláchněte a dobře vysušte. Stáhněte si blanku u kostí. Osolte a opepřete z obou stran.
2. Rozmixujte lístky rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, pepř, a smíchejte s mletou paprikou a kečupem. Směsí potřete žebírka a nechte 10 minut marinovat v pokojové teplotě.
3. Pečte 1 hodinu na 170 °C. Podávejte s křenem, hořčicí a domácím chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.