Křupavé chipsy s olivami
Tento týden se inspirujeme italskou kuchyní. Šéfredaktorka české mutace časopisu La Cucina Italiana Kateřina Reimitzová pro nás dnes vybrala snadný vegetariánský recept na předkrm nebo přílohu k masu. Zkuste ho s námi.
Suroviny:
1 lilek, asi 350 g
300 g čerstvého kozího sýra
40 g oliv taggiasche
bazalka, tymián, čerstvé oregano
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
Postup:
1. Rozkrojte lilek podélně napůl, potom jej nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na kráječi. Vyberte 16 největších kousků ze střední části a rozprostřete je na plech, vyložený pečicím papírem.
2. Ochuťte olejem, solí a pepřem a vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a pečteasi 35 minut, dokud nebudou křupavé jako skutečné chipsy.
3. Vypeckujte olivy a smíchejte je s kozím sýrem. Přidejte 1 lžíci oleje, sůl a pepř.
4. 4 lžíce oleje smíchejte s jemně nasekanou čerstvou bazalkou, tymiánem a oreganem a osolte.
5. Podávejte 4 chipsy lilku na osobu s nokem z kozího sýra s olivami a doplňte olejem ovoněným bylinkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.