Kachní paštika s portským vínem
Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.
Suroviny:
1⁄2 kg kachních jater
200 g másla
3 vejce
1 cibule šalotka
4 větvičky tymiánu
1 dcl portského vína
Postup:
1. Šalotku nakrájejte na kostičky a na trošce másla ji zpěňte. Přidejte lístečky tymiánu bez větviček a hned zalijte portským vínem. Vařte zhruba 5 minut, abyste vyvařili alkohol.
2. Mezitím si připravte kachní játra. Nejprve je musíte očistit.
3. Máslo rozpusťte v kastrolu tak, aby bylo tekuté, ale ne horké. Jinak by vám játra ztvrdla. Přidejte vejce a vše dohromady důkladně rozmixujte. Směs osolte a raději ještě přeceďte.
4. Získanou hmotu nalejte do porcelánové misky. Vložte ji do vodní lázně a pečte v troubě na 85 stupňů zhruba hodinu. Pokud vaše trouba není dostatečně přesná, raději použijte teploměr. Paštika by měla přesáhnout teplotu 70 stupňů.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka