Jehněčí plec na rozmarýnu s bramborovou rolkou s medvědím česnekem
Experimenty s klasickými českými recepty jsou stále více v kurzu. Naše babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. A právě z toho vychází šéfkuchař restaurace Vidličky a nože Rostislav Vraný. Zároveň dobře ví, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku. Nechte se inspirovat jeho recepty.
Suroviny na 4 porce:
1 kg kostek z jehněčí plece
500 g cibule
česnek
olej
100g medvědího česneku
Sůl a pepř
rozmarýn
1 kg bramborového těsta
Postup:
1. Cibuli orestujte dozlatova na oleji, přidejte jehněčí plec na kostky, česnek, rozmarýn, sůl a pepř a nechte dusit až do rozdušení cibule, která vám zahustí omáčku, a do změknutí masa.
2. Udělejte si bramborové těsto, rozprostřete ho na fólii a vyválejte. Těsto pokryjte omytým medvědím česnekem a zarolujte. Vařte v páře jako bramborové knedlíky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka