Jakokulajda s marinovanými hříbky

Tato hustá krémová polévka vás okouzlí vůní čerstvého kopru a úžasnou chutí čerstvých marinovaných hub. Recept pro nás připravila odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková. Zkuste to podle něj!

Suroviny:

1 zralé avokádo
2 větší mrkve
kousek celerové bulvy (asi polovina objemu mrkve)
5 malých hříbků nebo žampionů
svazek čerstvého kopru
2 až 3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce panenského olivového oleje
lžíce sójové omáčky

Postup:

1. Houby nakrájejte na menší kousky a nechte zhruba 3 hodiny marinovat v oleji a sójové omáčce.

2. Dužinu z avokáda rozmixujte s očištěnou mrkví a celerem, přidejte teplou vodu, abyste dosáhli požadované hustoty a teploty polévky. Dochuťte citronovou šťávou.

3. Kopr nasekejte najemno. Část vmíchejte do polévky a část odložte na ozdobení.

4. Do každého talíře vložte marinované houby a polévku ještě dozdobte nasekaným koprem.