Jahodový koktejl s mátou
Léto je v plném proudu a na zahradách zrají nejrůznější plody. Když se rozhodnete sklidit jahody a otrhat mátu, určitě vyzkoušejte koktejl podle receptu odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové. Osvěží a zasytí zároveň!
Suroviny:
2 šálky jahod
šálek mandlí
8 datlí
litr vody
snítka máty
Postup:
1. Mandle namočte alespoň na 6 hodin do studené vody, propláchněte a sloupněte hnědou slupku.
2. Datle vypeckujte. Jahody opláchněte a pokud jsou bio, použijte je i se stopkami.
3. Mandle rozmixujte s vodou. Přeceďte přes pláténko a zbylou drť příliš neždímejte, bude se vám hodit do jiného receptu, proto ji uložte v uzavřené nádobce do chladu.
4. Přecezenou tekutinu vraťte do mixéru a rozmixujte s jahodami, datlemi a mátou.
5. Na závěr mixování můžete přidat několik kostek ledu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.