Hruškový koláč s nivou
Fotografka Hana Major Sládková a její maminka Jana Sládková sbírají a vymýšlejí recepty. Také dnes vás přesvědčí, že tradiční suroviny můžete použít i trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý hruškový koláč s nivou z Tradiční venkovské kuchařky.
Suroviny:
1 listové těsto
3 - 4 zelené hrušky
150 g sýra niva
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Z listového těsta vyválejte plát na velikost plechu a položte na pečicí papír.
3. Poklaďte nakrájenými hruškami a posypte nastrouhanou Nivou. Pečte dozlatova asi 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.