Gruzínská polévka čichirtma

Dnes si s námi uvařte gruzínskou polévku čichirtma. Také tento recept připravila paní Mančo Toidze z pražské Polévkárny. Používá v něm slepičí maso, dá se ale uvařit i z kuřecího nebo skopového.

Suroviny:

1 slepice
4 cibule
3 lžíce kukuřičné mouky
100 g másla
4 vejce
4 lžíce vinného octa
150 g čerstvého koriandru
lžička soli
3 litry vody

Postup:

1. Slepici vařte ve vodě asi 45minut, pak maso vyndejte a vývar si schovejte.

2. V hrnci si na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli, zaprašte kukuřičnou mouku a za stálého míchání přilévejte po troškách slepičí vývar.

3. V hrnku si rozšlehejte čtyři vejce s octem a přilijte za stálého míchání do vývaru, Vařte 5 minut.

4. Nakrájené maso přidejte na závěr spolu s čerstvým koriandrem, zamíchejte a podávejte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.