Grilované kalamáry
Jídla italské kuchyně obsahují velké množství ryb, mořských plodů, zeleniny a čerstvých bylinek. Vyzkoušet je můžete i vy. Další recept připravil Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.
Suroviny:
800 g očištěných kalamárů
extra panenský olivový olej
petrželka, bazalka
česnek, mořská sůl, drcený pepř
Postup:
1. Kalamáry očistěte. Hlavu odřízněte těsně za očima a zbavte kusadla. Tělo očistěte od vnitřností a páteřní kosti.
2. Na rozpálenou pánev nalejte olivový olej a osušené kalamáry zprudka opečte, přibližně 3 minuty. Nesmí se začít dusit. Na uvedené množství použijte velkou pánev, nebo je připravujte po částech.
3. Bazalku, petrželku a česnek nakrájejte nadrobno a opečte posledních 20 sekund s kalamáry.
4. Ihned podávejte s bagetou, brambory, salátem atd.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka