Francouzská cibulačka
Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.
Suroviny:
6 větších cibulí
100 g másla
0,5 l bílého suchého vína
4 cl armaňaku
2 l hovězího nebo slepičího vývaru
tymián
sůl a pepř
žitný chléb
sýr (Gruyere, Comté)
Postup:
1. Cibuli nakrájejte na proužky, rozpusťte máslo v kastrolu a cibuli na něm orestujte doskolovata.
2. Přidejte pár lístků tymiánu, zastříkněte armaňakem, přidejte víno a odpařte tekutinu.
3. Přidejte kvalitní vývar a vařte mírným varem. Osolte. Chuť by měla mít sladkost po cibuli, kyselost po víně a masovou příchuť po vývaru.
4. Opečte na másle malé plátky žitného chleba a v troubě je zapečte se sýrem. Podávejte spolu s polévkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka