Fazolový krém ve vinném listu
Potěší i vegetariány! Kateřina Reimitzová, šéfredaktorka gastronomického časopisu La Cucina Italiana, pro nás vybrala recept, který je sice pro Itálii typický, ale málo známý.
Suroviny:
400 g čerstvých vyloupaných fazolí borlotti
200 g ovčího tvarohu
24 vinných listů
1 vejce
čerstvá feferonka
rozmarýn, bobkový list
extra panenský olivový olej
sůl
Postup:
1. Fazole vložte do hrnce se studenou vodou a jedním bobkovým listem a hodinu je vařte. Nechte je vychladnout ve vodě, pak sceďte a rozmačkejte vidličkou, osolte a ochuťte nasekanou feferonkou a rozmarýnem, přidejte tvaroh a vejce. Dobře promíchejte.
2. Vinné listy blanšírujte aspoň 1 minutu v neosolené vodě, pak je ihned přemístěte do studené vody, sceďte a osušte utěrkou.
3. Na každý list lžicí naneste náplň, asi 30 g, a vytvořte závitky.
4. Vložte závitky do kastrůlku přiměřené velikosti tak, aby byly dobře uzavřené a během varu se neotevřely, zalijte sběračkou vody a lžící olivového oleje, zakryjte a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Podávejte horké.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.