Dýňová polévka
Dnes pro vás máme recept na dýňovou polévku. Dýňová sezóna je v plném proudu a navíc pro vás tento týden připravuje recepty paní Mančo Toidze, která se svou rodinou provozuje v Praze restauraci s názvem Polévkárna. Tak zkuste gruzínskou variantu klasické dýňové polévky.
Suroviny:
2 dýně Hokkaido
2 mrkve
půl kg cibule
2 dl olivového oleje
100g čerstvého koriandru
lžíce čerstvého zázvoru
lžička černého pepře
jablečný ocet
2 litry vody
Postup:
1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, přidejte mrkev a dýni.
2. Po deseti minutách přilijte vodu a vařte dalších 30 minut.
3. Na závěr celou polévku rozmixujte, přidáme koriandr, mletý zázvor a podle chuti jablečný ocet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.