Čočka s cuketou
Červená čočka pochází z Turecka, dnes je ale rozšířená po celé Asii a zvykáme si na ni i u nás. Při vaření s ní neztratíte tolik času jako s ostatnímu druhy, protože je bez slupky a je tedy hotová velmi rychle. Má velký podíl vlákniny a nízký glykemický index, takže pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Také dnešní recept připravila Andrea Brzobohatá, zakladatelka sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
sáček červené čočky
cibuli
1 cuketa
rajčatový protlak
sušená rajčata
bujon bez glutamátů
Postup:
1. Čočku uvařte ve vodě.
2. Na pánvičce zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou cuketu a bujon, osolte.
3. Zalijte trochou vody a poduste. Až cuketa změkne, přidejte čočku, nakrájená rajčata a protlak.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.