Za velikonočními tradicemi do Muzea gastronomie
Muzeum gastronomie připravilo pro své návštěvníky speciální velikonoční prohlídku. Ve 14:30 můžete přijít ochutnat například tradiční postní jídla. Chybět nebude ani zdobení cukroví ve tvaru vajíček. "Projdeme celým muzeem od pravěku až do současnosti a vy se dozvíte, co v daném historickém období lidé o Velikonocích jedli. Teď jsme ještě pořád v době půstu, takže žádné maso, hodně ryb, hodně zeleniny, tedy opravdu zdravá a racionální strava. Když pak zmíníme klasické velikonoční pokrmy, tak to je třeba tradiční masová nádivka zvaná hlavnička, a potom samozřejmě spoustu různých pokrmů z vajíček," popisuje velikonoční stravu našich předků kurátorka muzea Nina Provaan.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.